Hello Beautiful



Jag följde med en kompis till myrorna för några dagar sedan och fyndade denna tavla/plansch med ram. Det lustiga är att min kära mor har en exakt likadan i sitt kök som jag har suktat efter hur länge som helst. Vilken tur att jag råkade gå in på myrorna just då, då!

Tavlor är ju annars något som är svårt att köpa eftersom de oftast är så dyra. Jag tycker därför om att göra mina egna tavlor. Har bara målat en hittills, men jag brukar göra tavlorna av vackra foton. Det finns ju även möjlighet att göra canvastavlor av sina foton, finurligt nog. Men jag har i alla fall ramat in foton från vår stuga i Finland och någon bild på Casper. Och så den här:



Äppelträdet i min pappas trädgård. Jag fullkomligt älskar den. (Dålig bild dock, I know..)

På så vis får jag tavlor som betyder något för mig. I den här världen tror jag det är klokt att bara försöka omge sig med saker man älskar och lämna det andra utanför hemmet.

Klädkrångel

Okej. Såhär är det va. Min relation till kläder är ofta väldigt ostabil och konfliktfylld. Jag kan ofta stå och få panik i garderoben därför att kläderna "bråkar" med mig. Vi kommer liksom inte överens, och ofta skulle jag bara vilja gå naken. Eller kanske i pyjamas och morgonrock.

Det är inte så att jag inte gillar kläder och mode, jag vet bara inte riktigt.. hur man gör? Jag vet verkligen inte vad jag tycker är snyggt, jag vet inte vad jag passar i och jag har ingen aning om vad som passar ihop. Jag kan tycka att alla klär sig fint, men vad som passar mig? Det vet jag inte. Jag har ingen stil och jag har inga bestämda åsikter. Detta kan bli väldigt besvärligt eftersom jag gärna vill klä mig på ett härligt och snyggt sätt som återspeglar vem jag är. Men hur?
Många bloggare skriver ofta om att klä sig mer färgglatt. Jag tycker att det är så fruktansvärt svårt! Hade så gärna velat klä mig i massor av härliga färger ibland, men jag tycker bara det är så svårt att veta: 1. vad jag passar i för färger så att jag inte ser sjukt blek ut 2. vilka färger som passar ihop och 3. hur man lyckas ta mod till sig och sticka ut i det svarta havet.
Lite hjälp, mina (ca tre) kära läsare: Jag har en ljusblå kjol. Vilka färger passar med ljusblått?

Ps. Jag har mycket att göra i skolan. Inspirationen och kreativiteten är alltså lite upptagna på annat håll och därav väldigt få blogginlägg. Njut nu av vårsolen! Tjohej.

Min stad, min tillhörighet

Hej svejs! Idag befinner jag mig i min hemstad Malmö och ska stanna här över det så kallade påsklovet. Jag säger "så kallade" eftersom det egentligen inte är ett påsklov, har sjukt mycket att läsa osv. Men jag tänker planera min tid lite strategiskt så jag hinner njuta av Malmö, familj, vänner och vårsol.
Det jag älskar mest med Malmö just nu är de långa promenaderna med hundarna jag lyckas gå här. Både idag och igår har vi promenerat upp till Limhamnsfältet där hundarna får springa lösa, busa och bada. Sen har vi promenerat hem igen. Det har blivit 1½ -2 timmars promenader och hundarna har varit så glada! Jag orkar aldrig så långt i Halmstad, där finns ju ingenstans att promenera där vi bor. Här i Malmö finns havet, parkerna och staden som är så mysig. Hela Malmö är så full av liv och kärlek, speciellt vid den här årstiden. Längtar verkligen tills jag ska bo här igen.
Jag älskar faktiskt Malmö ännu mer sedan jag flyttade härifrån. Jag var trött på staden innan och ville upptäcka nytt, men nu när jag gjort det har jag insett hur bra det känns här. Eller så är det vad vi läst om i skolan; när man kommer till ett nytt ställe där man inte riktigt känner att man passar in så identifierar man sig med och känner starkare tillhörighet med "det gamla". Folket och staden där man kom ifrån.
Ha en fin påsk, mina vänner!

RSS 2.0